«Vacances en Pau», una nova oportunitat per als xiquets i xiquetes sahrauis dels campaments de refugiats de Tindouf que volen tornar al Sàhara Occidental.

Els xiquets i xiquetes sahrauis dels campaments, viuen en el desert de Tindouf des de que van naixer. Es calcula que de la població refugiada de quasi 200.000 persones que malviuen en el exili, el 30% son xiquets i xiquetes entre 0 i 14 anys. Es a dir, vora 60.000. D’aquesta xifra, 4000 xiquets/xiquetes, están dins de la edat beneficiaria per a poder eixir en vacances, entre 8 i 12 anys. L’alimentació poc diversificada i desequilibrada, fa que la població infantil junt a dones embarassades, siga un grup de elevada vulnerabilitat amb moltes malalties asociades a una nutrició deficient.

Enguany, el programa torna, amb força, com l’any passat, desitjant que hi haja famílies del País Valencià disposades a acollir, per a complir l’objectiu principal que es oferir un estiu allunyats de les caluroses temperatures i amb l’oportunitat de coneixer una nova cultura, un idioma nou, que amplie la ment de la infància sahraui.

La historia ens recorda, que el conflicte saharaui, s’arrosega des de 1975, quan Espanya va abandonar el Sàhara i va signar els acords tripartits que donaren el territori, al Marroc i a Mauritania. Aquest ultim país, va abandonar la seua part, entregant als saharuis al 1979. Des d’aquel moment continua la cruenta situació que a deixat als saharauis en un estat de divisió i oblit. A dia de hui, l’estat espanyol, continua sent potencia administradora i el proces de descolonització, continua sense finalitzar.

Les associacions membres de MOVAPS, de València i Castelló, han apostat per aquesta acollida que acostará a la nostra terra vora 100 xiquets i xiquetes sahrauis. En Quart, Xirivella, Valencia, La Vall-Vilavella, Mislata, Castelló de la Plana i Paterna, hi ha una associació disposta a oferir informació personalitzada tant d’aquest programa com de la multitud d’activitats que es realitzen per a defensar el dret d’autodeterminació i la llibertat del poble sahraui. El retorn al Sahara Occidental, deu estar mes prop que mai.

Cal afegir, que en el cas de la nostra associació Ajuda als Pobles, podrá fer aquest projecte, gracies a la col.laboració de l’Ajuntament de Quart de Poblet, que amb la seua subvenció dins del 0’7, permet aportar un estiu diferent als xiquets i xiquetes. A mes a mes, es pot fer cooperació en els campaments i que anirem informant en les nostres xarxes socials. El consistori municipal, va iniciar aquest projecte al 1995 i posteriorment es va fundar la nostra entitat. Vora 1000 petits ambaixadors, han visitat el nostre poble gràcies a l’esforç i el treball conjunt d’associació i consistori.

Si tens temp lliure, vols ser família d’acollida o coneixes algú que puga ser, difon aquest cartell. Mes informació en el mail oficial de Movaps – vacancesenpaupv@gmail.com. Escriu-nos el mes aviat possible.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s