El 0’7% de l’Ajuntament de Quart de Poblet que encara es manté per al poble Sahraui, des de fa 30 anys.

Un any mes i ja son quasi 30, porta l’Ajuntament de Quart de Poblet, col.laborant amb el poble sahraui a través de la nostra associació. Al 2022, vam començar amb ganes d’aconseguir la llibertat, però va ser un any complicat politicament parlant. La subvenció del consistori del nostre poble, va ser de nou, de la partida del 0’7% que encara es manté per a cooperació i 21076,25 € es va repartir per al programa vacances en pau i per a garantir la seguretat alimentaria a traves de Caravana Humanitaria i a través també de compra d’aliments als campaments. D’aquesta forma, es desenvolupa el comerç local de la zona i es beneficia indirectament a les families que tenen tendes en els mercats dels campaments.

L’estiu passat va tornar vacances en pau i amb la participació de famílies d’acollida, vam rebre 6 xiquetes en la nostra associació. Van gaudir de quasi mes i mig de vacances i després van tornar amb les seues families biológiques, encara que voldríen tornar al seu Sahara Occidental lliure. Una vegada als campaments, des de l’associació es fa seguiment als xiquets i xiquetes acollits i es important garantir aliments frescs amb cistelles una vegada al trimestre. L’Ajuntament va rebre als ambaixadors sahrauis, amb la presencia de la nostra alcaldesa i la seua regidora de pau i solidaritat. El 5 de setembre, en la tornada, va anar a la despedida Llum Moral i es va voler fotografiar amb ells i elles.

Amb la caravana humanitaria, es marca l’inici de l’any i aquest any hem aconseguit plenar dos camions de 25 T cadascú, en coordinació amb la resta d’associacions de València i Castellò. A mes a més, la població mes vulnerable dels campaments, reben també cistelles nutricionals de forma mensual, bolquers d’adults i material higienic, productes infantils, material sanitari…. tota ajuda es important per a un poble que està vora mig segle, en un campament de refugiats.

Pero tan sols hem fet cooperació, doncs tambè hem fet difusio politica i hem participat en dos manifestacions estatals fetes una en març i altra en novembre. Durant l’estiu, els mesos de juny, juliol, agost i setembre, vam estar en les concetracions fetes en el carrer Colon recordant que el poble sahraui mereix elegir la seua llibertat. Des de Ajuda als Pobles i l’Ajuntament de Quart de Poblet, pensem que es important la defensa dels drets humans del mon i com no, també defensem els drets dels i les sahrauis. Perque tan valiosa es la cooperació com reivindicar la necesitat del retorn al Sahara Occidental lliure d’ocupació. No oblidem que els nostres germans sahrauis, estan en un desert sense posibilitat d’eixir i romanen a la espera d’ajut internacional però sobretot desitjen tornar a la seua terra. Per damun de tota supervivencia, volen no morir en un desert de refugiat ni tampoc volen morir en una país ocupat dominat pel Marroc.

Aquest any 2023, que acaba de començar, tornarem a confiar en el nostre consistori que va ser el primer que va a donar suport a Ajuda als Poblet i no podem negar que amb els fons propis de l’entitat, ha servit de manteniment de la cooperació amb la població sahraui. El recolzament institucional es vital per enfortir la causa sahraui i per seguir lluitant per un referendum on la població decida que vol per al seu futur. Continuem avant i agraïm tota col.laboració rebuda.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s