VACANCES EN PAU ES FA REALITAT

CINC SEMANES PER A LA CAUSA SAHARAUI.

Ja podem dir, que estem en la execució de Vacances en Pau. I es que el passat divendres 22 de Juliol, van arribar a l’aeroport de l’Altet en Elx, els 80 xiquets i xiquetes sahrauis que passaran l’estiu al País Valencià. El viatge va a ser molt llarg, puix el vol es va retrasar fins a 4 hores i els xiquets van passar mes de 30 hores des de l’eixida dels campaments i fins l’arribada a Alacant. Les associacions del moviment valencià de solidaritat amb el poble sahraui, estaven des de les quatre de la matinada a la sala d’arribades de la terminal, després de fer kilometres per a vindre en autobusos des de la província de Castelló i Valencia, per a unir-se amb les companyes d’Alacant. Cap a les 9, van començar a eixir els primers grupets de menuts sahrauís, acompanyats del personal d’Aena, i en una sala gran, s’organitzaven els xiquets segons la associació i el poble on passarien l’estiu. Hi havía molt d’agotament, tristeza, alegría. Hi havía ganes de còrrer i somriures de pensar en les piscines, la platja, els gelats,…, pero també de pensar en la reivincicació. No es pot oblidar que aquests xiquets i xiquetes son l’esperança d’un, poble que està a l’exili i que la realització del programa, es a la fí, per que estàn refugiats i no volen estar-ho.

La campanya de Vacances en Pau, va començar al mes de febrer, encara amb la incertesa de si es podría fer o no. Arribar fins aci, no ha sigut sencill, puix, em tingut que superar obstacles i tràmits burocràtics, més encara, que altres col.lectius de acollides temporals d’altres paísos. Per eixemple, el programa d’acollida de xiquets d’Ucranía, ha pogut disfrutar 22 díes mes que el col.lectiu sahraui. Les diferencies que es fa entre la frontera nord i sud, crida l’atenció, per damun de tot, perque estem amb el Govern mes progresista de la història, i cal dir, que si hui poden gaudir d’unes vacances allunyades del desert es per l’esforç constant del teixit associatiu, pel Front Polisari amb les seues delegacions a Espanya i per les famílies biológiques i d’acollida.

La nostra associació, ha acollit 6 xiquets/xiquetes sahrauis, gràcies al suport que rebem de l’Ajuntament de Quart de Poblet. Un conveni que ix del 0’7 i que es un baló d’oxigen per als refugiats sahrauis que malviuen en campaments, sense llibertat d’eixida i entrada, sense treball, sense la posibilitat de gestionar el seu país. El nostre desitg es de que es cumplixca les resolucions de Nacions Unides i que la Justicia dicte sentencia amb l’ocupació del Marroc. Volem un Sahara Lliure per a terminar amb l’ajuda humanitaria, amb els programes d’acollida i poder dir que es veritat que els refugiats sahrauís tenen la Pau i la Terra. A gaudir de les vacances, encara que tan sols ens queden cinc setmanes que seràn les mes reivindicatives de la història.

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s