QUART DE POBLET, l’Ajuntament i la seua vital partida del 0’7% per al poble sahrauí (entre altres).

L’ajuntament de Quart de Poblet, va apostar en 2021, novament pel poble sahrauí. El conveni que es va signar al mes de març, va estar enfocat a la millora de la nutrició i alimentació sahrauí. Majoritariament, va cobrir les necessitats de la caravana humanitaria al sahara, que va partir al mes d’abril cap al Sahara i on es van plenar 50 tonelades, de les quals, mes de 10.000 kg van ser aportats per l’ong Ajuda als Pobles en col.laboració amb el nostre consistori. La crisis alimentaria en la qual está el poble, ve ocasionat per la supervivencia en un desert des de fa 46 anys.

La caravana va dotar a les guarderies de Guelta de materials i ferramentes per a l’aprenentatge de la població infantil. A mes a més va dotar de hemoglobinometre per al diagnostic de la població vulnerable, en els hospitals i detectar els nivells d’hemoglobina.

La segona part va ser, aportar cistelles nutricionals amb productes frescs per a diversificar la dieta alimentaria de la població sahrauí. La població beneficiaria va ser el col.lectiu mes desfavorit del desert refugiat, que son dones, població infantil, població amb diversitat funcional, població victima de mines antipersones…. El grau de satisfacció del conveni, ha sigut alt, doncs la població ha millorat la salut sobretot en malaltíes cronificades.

Altre sector beneficiat amb cistelles alimentaries han sigut els xiquets i xiquetes de vacances en pau, degut a que no van poder vindre a Quart de Poblet, per causes de la suspensió del programa. El consistori ha cobrit de forma alimentaria durant 3 mesos, aquesta asistencia per a ells i les seues famílies, doncs han tingut que pasar l’estiu, dos voltes seguides als campaments.

Per ultim, els horts ecológics de Rabuni, han estat mantinguts també aquest anys, amb el proposit de continuar donant suport amb els hospitals, puix les collites, van a parar en bona part a la població mes necessitada i als hospitals.

L’Ajuntament de Quart de Poblet, agermanat des de 2004 amb la daira de Guelta en el Aaiun, va començar a col.laborar amb la població sahrauí al 1995. data en que es va fundar la nostra ong. Des de aquell any, no han deixat de fer convenis per al Sahara, dins de la partida del 0’7 i que encara es manté. El compromís del consistori aplega fins i tot a la part política, ja que també s’aproven mocions per a exigir al govern una sol.lució justa. Per a la signatura de l’agermanament es va fer un viatge institucional a la zona, on va asistir el regidor d’aquell moment.

Daira de Guelta (Aaiun)

Agraïm el gest del regidors per seguir apostant pel poble sahrauí, fet que fa que la resta del poble siga en gran part simpatizan de la causa sahrauí.

Per aquest 2022, continuarem demanan col.laboració amb el nostre Ajuntament que sempre va de la mà amb l’associació.

Ajuntament de Quart de Poblet
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s